LEVEÄ KUVA

LEVEÄ KUVA

keskiviikko 17. syyskuuta 2014

23. Pennuilla hyvää kasvua

Tänään on juhlittu Donnan pentujen 3-viikkois synttäreitä. Niiden kasvu on ollut hyvässä mallissa, jopa kaikkein pieninkin on yli 250gramman. Suurimmat ovat yli puolen kilon painoisia.

Tähän asti pentujen touhuissa ei ole ollut paljoa katsomista, syömistä, nukkumista, emon hoitamista. Donna-emo on käynyt velvollisuudentuntoisesti syöttämässä pentuja ja pitänyt ne puhtaina.


Pennut kolmen viikon ikäisinä

 
Kolmen viikon iässä pieninkin on jo vähän yli 250gramman painoinen. Se on syönyt koko ajan itse, ei ole annettu lisäruokaa eikä syötetty. Kuitenkin on ilmassa ollut pikku epäilys onko sillä kaikki kunnossa.... kun se oli todella pieni syntyessään, 58g. Hyvin se on sinnitellyt ja pysyy tiukasti nisällä vaikka suuremmat yrittää työntää sitä syrjään.
Samoin se liikkuu samalla tavoin kuin muut, eli yrittää opetella kävelemään ja leikkimään. Istua se jo osaakin, mutta käveleminen on epävarmaa ja leikkiessä pää saattaa heilahtaa arvaamattomasti, tai koko pentu pyllähtää nurin..
Suurimman osan ajasta pennut vielä nukkuvat, mutta yhä useammin ne heräävät ja alkavat osoittaa kiinnostusta pesän ulkopuolelle..

Tämä vaihe on juuri se, jolloin kasvattaja alkaa kokea onnea ja unohtaa kaikki tiineyden ja synnytyksen valvomiset ja vaivat.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti