LEVEÄ KUVA

LEVEÄ KUVA

lauantai 5. huhtikuuta 2014

11. Tuumailuja ja odottelua

Odottelemme edelleen Mandin tilan kehitystä. Sen astutuksesta on kulunut kolme viikkoa eikä tietenkään vielä näy mitään. Ruoka sille maistuu erinomaisen hyvin, mutta niinhän se aina on; Mandi on ahmatti. Aloitin sille taas emoruoan antamisen, ei siitä ainakaan haittaa ole.


Varmaankin menen Mandin kanssa ultraan viikon kuluttua, ihan uteliaisuuttani. On niin mukava sitten tietää onko pentuja tulossa vai ei.

Toinen odotettu asia, Madden juoksuaika koitti myös viikko sitten. Maddehan on Ruotsista tuomamme kaunis narttu, ja nyt sillä on kolmas juoksu meneillään. Se täyttää näinä päivinä 2 vuotta.


Olen kovasti miettinyt Madden sulhasvalintaa. Oma uroksemme Bosse olisi Madden itsensä mielestä varmaan huippujuttu, koska Madde on aina ollut todella tykästynyt Bosseen. Madde on aina Bossen kyljessä kiinni ja nakertaa Bossen korvien takana olevia karvoja ihan haitaksi asti. Siitä yhdistelmästä tulisi ainakin aitoja rakkauslapsia, mutta Bosse on niin paljon isompi, että nyt ensimmäisen pentueen isäksi en sitä Maddelle halua, pitää ensin katsoa miten sillä sujuu tiineys ja synnytys ylipäänsä.

Kun Madden juoksu alkoi, olemme tietysti pitäneet sitä eri huoneessa aidan takana, ja pojat ja tytöt käy eri aikoihin ulkona. Pojat tarkoittaa Bossea ja leikattua urosta Jaffaa.
Onhan tämä aikamoinen ruljanssi, mutta kun siihen tottuu, ei se tunnu oikeastaan sen kummemmalta. Välillä vaihdetaan poikien ja tyttöjen sijoituspaikkoja niin, ettei toisilla ole epäreilusti kovin tylsää eri huoneessa .

Päätin kokeilla Maddelle omaa kasvattia, Pepsiä eli Keijupuiston Peter Pan Paradise-urosta. Sen takana on erinomaisen hyvä sukupuu ja emo on meidän 8-vuotias Jade-narttumme. Pepsi asuu lemmikkinä lähistöllä Sipoossa eikä ole käynyt näyttelyssä, mutta se oli viime kesänä jalostustarkastuksessa ja läpäisi sen ilman ongelmia. Pepsi pitäisi viedä näyttelyynkin, mutta vielä emme ole saaneet asiaa ja yhteistä aikaa järjestymään sen perheen kanssa. Se on sopusuhtainen ja kaunis uros ja aivan ihanan luonteinen.

Kuvassa veljekset Pepsi (vas.) ja Jaffa

Joka tapauksessa koirahäiden järjestelyt on jo käynnissä. Vein Bosse-pojan pari päivää takaperin Kotkaan hoitoon, siellä on Bossen sisar Donna ja sen kaverina meiltä muuttanut Bertta. Siellä ne kolme puuhastelevat innoissaan, Bossella on tyttöseuraa.

Pepsin omistajan kanssa on sovittu, että Pepsi, isäkandidaatti, tulee meille tänä viikonloppuna, - tänään on lauantai. Kunhan Maddella alkaa näkyä suuremman innostuksen merkkejä, tuodaan Pepsi meille ja se saa olla meillä kylässä useamman päivän ajan.

Väljällä aikataululla Pepsi saa tottua ensin meillä olemiseen ja sitten katsotaan miten varsinaisten häiden kanssa käy, tuleeko siitä mitään. Ellei Pepsillä hommat onnistu, on varauroskin jo sovittu.
Kumpikin uros on kohtalaisen pienikokoinen, koska Maddekaan ei paina kuin 2,3 kiloa.
Katsotaan miten käy, tämä on jännää =).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti