LEVEÄ KUVA

LEVEÄ KUVA

torstai 12. kesäkuuta 2014

17. Maitoa ja nukkumista

Kahden viikon iässä pennut nyt painavat noin 450g kumpainenkin. Ne ovat jänteviä ja topakoita, hauska nähdä miten pian ne lähtevät liikkelle. Nytkin ryömiminen pesässä sujuu jo hyvin.
Silmien avautumista odotellessa leikkasin tänään pennuilta kynnet ensimmäistä kertaa. Emo tuntui olevan vähän varovainen, kun pennut tulivat imemään, ja niillä olikin aika lailla pistävät pikkukynnet.
Kuvassa pennut 8pv iässä, alkaa näkyä jo tomeraa kiipelyä.

Pari päivää takaperin olin vähän huolissani kun poikapennulla ei ollut paino noussut paljoakaan, ja emokin oli vähän levoton. Mietin mikä olisi ollut syynä, ehkä emo ei juonut tarpeeksi. Sillähän on ollut antibioottikuuri ja arvelin että sillä voi olla masuvaivoja antibiootista. Siksi se saikin maitohappobakteereita ja illalla vielä närästyslääkettä pikkuisen. Seuraavana yönä se ei heräillyt enää niin usein ja pentujen painokin nousi tasaisesti seuraavana päivänä.

Tyttö, joka oli syntyessä vähän pienempi, painaa nyt vähän enemmän. Se on selvästi rauhallisempi. Poikapentu vinkuu enemmän ja on kiireinen etsiessään nisää. Näin luonne-erot alkavat jo väkyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti