LEVEÄ KUVA

LEVEÄ KUVA

sunnuntai 8. joulukuuta 2013

2. Uusia pentuja, puuhaa ja touhua

Kulunut syksy hurahti todella vauhdikkaasti. Osasyy tietysti oli se, että alkoi leipätyöni, koulunkäynti.
Olin suunnitellut kesällä, että Mandi-narttu saisi ehkä hankkia syksyllä perheenlisäystä, mutta luovuin ajatuksesta. Se on ollut hieno ja hyvä emo jo kolmelle pentueelle. Katsotaan sitten kun talvella tulee seuraava juoksuaika - voisi olla mukavampi sekä pennuille, että itselleni saada kevätpentuja.
Kuvassa Mandi-rouva alkusyksyllä kuvattuna.

Kuinkas sitten kävikään
Tuumailin että tulee helpompi syksy kun ei tule pentuja -- mutta kuinkas kävikään.

Sosiaalinen media on kiva tiedonvälityskanava. Siellä elokuussa silmiini osui kiinnostava pentue tuolla Ylä-Pohjanmaalla, pentueen isä oli suuresti ihailemani Siruliinun Jackie Chan. Upea ja erittäin menestynyt bläkkäri uros. Ja eikös yksi pennuista ollutkin suklaan värinen ja narttu.
Otin kasvattajaan yhteyttä. Aluksi hän aikoi pitää pennun itsellään. Melkein unohdin koko asian, mutta sitten hän kertoi, että aikoi kuitenkin myydä toisen narttupennuista.
Niinpä pentu tuli lokakuussa kasvattajan kanssa junalla Helsinkiin ja olin pikkuista vastassa asemalla. Kasvattaja oli juuri sopivasti tullut koulutuspäiville pääkaupunkiin.

Pikkuinen sai nimeksi Suffeli ja osoittautui todella reippaaksi koiralapseksi. Lauma otti sen kiltisti vastaan ja se kotiutui heti.

Suffeli ihan vauvana vielä kasvattajan luona.


Suffeli reippaana vähän yli 2 kuukauden iässä

Nuori uroksemme Bosse oli heti hyvin huolehtivainen pikku pennun kanssa.

Otin pikku Suffelin heti mukaan myös jokaviikkoisiin näyttelyharjoituksiimme, olihan siellä tuttuja koiria, jotka kaikki oli varmuudella terveitä ja rokotettuja. Näin Suffe oppi heti olemaan vieraidenkin koirien seurassa ja oli tosi rohkea!!!

Ja kuinkas vielä kävikään...

Olin useita vuosia kysellyt sopivaa pentua turkulaiselta kasvattajalta, jolla oli ensimmäisen chihuni Pipsan jälkeläisiä. Meidän Bella, Pipsan tytär kuoli keväällä eikä siitä linjasta ollut jäänyt mitään. Olin kysellyt Bellan pennuistakin, mutta jalostuskelpoinen, komea uros Onni (JV-09) oli kuollut myös viime keväänä.
Ja niinhän siinä sitten kävi, että Turussa olikin nyt lupaava narttupentu Pipsa jälkeläislinjaa. Sieltä tarjottiin nyt lyhytkarvaista bläkkäripentua, ja vaikka en yleensä ole erityisesti ihastellut mustia koiria, tämä oli niin kaunis, että meillehän se muutti.

Pennun nimeksi tuli Donna.

Suffelin ja Donnan ikäeroa on vai vähän vaille kuukausi. Niistä tuli pian parhaat kaverit, ne syövät ja nukkuvat ja leikkivät yhdessä. Donnakin on tosi reipas- meillä on nyt ihanat pienet "sisarukset" kasvamassa.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti