LEVEÄ KUVA

LEVEÄ KUVA

torstai 12. joulukuuta 2013

3. Jouluvalmisteluja

Jouluaattoon on enää pari viikkoa aikaa ja kortit on onneksi jo tehty. Pitäisi vaan saada tänä iltana kirjoitettua ne että ehtisi käyttää kaikki 2-postimerkit hyväksi.
Tietysti korttimme on kautta vuosien olleet hyvin koira-aiheisia. Useana jouluna on otettu kuvia, joskus kaikki on sujunut helposti ja joskus taas on mennyt ihan pieleen. Usein koirat ovat myös jollakin muullakin tavalla olleet mukana korttien laitossa, kuten alla olevassa kuvassa Fiia. Fiia halusi aina osallistua kaikkeen tekemiseen, nykyään se asuu Kirkkonummella parhaan ystäväni ilona.


Vuosi takaperin kyllä meikäläisen maku petti pahasti. Olin niin viiden suklaapentumme lumoissa, että piti välttämättä saada niiden kuvasta väsättyä joulukortti. Nyt jälkeenpäin se ei todellakaan näytä onnistuneelta.
Koirat on ihan alkuperäisesti kohdillaan, mutta tonttulakit piti kerätä vaikka sun mistä muista kuvista ja vielä käännellä ja väännellä niitä erikseen, että osuivat jotakuinkin kohdilleen. Mutta miksi ihmeessä valitsin noin kamalan taustakuvan? (siis mainittakoon, että käsittelen kuvia aina digitaalisestit enemmän tai vähemmän )

V.2012 kuvassa ovat Mandin suklaa-viisikko, etummaisena meille kotiin jäänyt Bosse-poika.

NO, jonakin vuonna kortti on taas onnistunut niin hyvin, että sitä on käytetty monena vuonna pienin muutoksin. Esim. parin vuoden takainen pentukuva onnistui kivasti, ja olen käyttänyt sitä muutamissa eri yhteyksissä. Tänä vuonna tein muistutuksen siitä etteivät pennut ole leluja - jonkun verranhan ihmiset ostavat koiranpentuja joululahjoiksi...

Tässä kuvassa 2011 syntyneet Mandin pennut Mocca ja Onni.

Mutta kaikkein hienoin joulukuva onnistui vuosia sitten koirakaunottarestamme, Jadesta. Se on niin uskomattoman tottelevainen, että piti tonttuhattua päässä, suostui istumaan pitkiä kuvaussessioita korissa ja pitämään suussa namiluuta eikä yrittänytkään pureskella sitä ennenaikaisesti. Tietenkin Jade sitten lopulta sai sen luun palkaksi mallina olosta.


Kaunottaremme Jade poseeraa ammattitaitoisesti joulukorttikuvassa v. 2008.

Uudenvuoden kuvani on kuitenkin sellainen, jonka julkaisen tässä alla viimeisenä. Sen kanssa oli iso työ. Mutta se on niin sydäntäni lähellä ja kaunis, että vuodesta toiseen aion tehdä siitä aina jonkun version pikku muutoksin.

Vielä yksi korttijuttu - serkkuni Leena on aina ollut meidän lyhytkarvaiseen Lilli-koiraan kovin ihastunut. Se ihastus on ollut molemminpuolista, Lillikin pitää kovasti Leenasta. Valitettavasti heidän tapaamiset ei toteudu usein, koska Leena taitaa olla allerginen koirille. Kesäaikan se onnistuu ulkotiloissa.
Olen muutamina jouluina tehnyt vastavasten Leenalle kortin jossa Lilli on mallina. Lillihän on jo 12,5 vuotias ja meidän arvokas vanhapiika-koiramme. Se on todella suuri persoona, aina ystävällinen ja sosiaalinen ja iloinen. Muutaman kerran se on ollut vähällä päästä koirien taivaaseen kun on ollut keuhkokuume, mutta onneksi se on selvinnyt nykyaikaisen eläinlääetieteen avulla ja elää onnellisena meidän kanssamme, toivon mukaan vielä pitkään.

LIlli, rakas ekäneitomme, 12,5 vuotta lähettää taas tänä jouluna terveisiä Leenalle.

--------------------------------
JA TÄSSÄ TEKEMÄNI UUDENVUODEN 2014 TOIVOTUS KORTTI

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti