LEVEÄ KUVA

LEVEÄ KUVA

perjantai 20. joulukuuta 2013

4. Sydänkäpynen Zippo

Kaikkea uutta ja jännää on tapahtunut taas meidän elämässä koirien kanssa, mutta jotenkin aika karkaa käsistä. Nyt lomalla koitan vähän kerrata, aloitan Ziposta ...

Zippo muutti maalle

Zippo muutti asumaan lokakuussa ystäväni Petran luokse maaseudulle Nurmijärvelle. Se on nyt meidän yhteinen koiramme ja saa asua uusien kavereidensa Ramseksen ja Aramiksen luona. Maalla on tilaa ja emäntä vieläpä työskentelee suurimmaksi osaksi kotona. Kyllä koirien kelpaa.
Ramses on meillä syntynyt 5-vuotias leikattu uros, senkin isä on hieno Maailmanvoittaja-uros, kuten Zippolla (mutta eri uros). Siinä pentueessa oli 3 urosta ja yksi narttu, kaikki olivat niin hienoja!!!. Mutta kahdelle urokselle tuli kivesvika, Ramses oli toinen niistä - siksi hän elelee "ruunana". Myös Aramis on leikattu uros, erirotuinen.
Ramses (vas), Aramis ja Zippo

Tähän ratkaisuun päädyin, kun Zippo-pikkuisen kasvu lopahti ja sille kehittyi alapurenta. Ziponhan olin hankkinut suurin toivein jalostuksessa ja näyttelyissä käytettäväksi;  hyväsukuinen ja todella kaunis ja lupaava pentu., aivan fantastisen upea ja hieno luonnekin (sen isäkoira oli vuoden 2013 Maailmanvoittaja).  
Mutta jälleen kerran tuli todistettua, että pentu voi kehittyä suuntaan tai toiseen. 
Pitkään harkitsin mitä tehdä, mutta kun Petra otti yhteyttä ja kertoi, että haluaisivat yhden poikakoiran lisää jo minulle tuttuun porukkaan, niin asia oli helppo ratkaista. 
Zippo viihtyy hyvin, ei ollut yhtään ikävöinyt, ja syö hyvin, on hyvää pataa molempien kavereidensa kanssa.

Nyt kun Zippo on jo 10kk on sen paino nippa nappa 1500g ja alapurenta ei ole vielä ainakaan korjaantunut. .... Yhäsilti  toivon, että sen purenta muuttuisi, niin voisi  ehkä siinä tapauksessa jonkun sopivan nartun kanssa kokeilla perinöllisyysjuttuja. Muuten ei...

Kovin haikeata oli Ziposta luopua, vaikka en siis kokonaan luopunutkaan. Se oli kyllä valloittanut minun sydämeni, olin ihan sen lumoissa, pikku hurmuri. 
Jotkut koirat osuvat pienellä cupidon rakkausjousellaan suoraan sydämen sopukoihin ja asettuvat sinne taloksi. Rakas, rakas Zippoliini.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti